Hvem kan søke om refinansiering?

Har du opparbeidet deg mange forskjellige forbrukslån? Kanskje du ønsker å sjekke om du kan forbedre renten på boliglånet ditt? Eller har du mange ubetalte regninger og trenger hjelp? Da kan refinansiering være en god ide for deg. Er du usikker på om du kan søke refinansiering? Det får du svaret på her.

Kan jeg søke refinansiering?

Det spørs. Først må du kunne huke av på et par punkter. Kan du huke av på alle punktene er sjansene store for at du kan søke og får godkjent søknaden om refinansiering. Først og fremst må du kunne huke av:

  • Alderskrav, 18-25 år

For å kunne søke om refinansiering med eller uten sikkerhet, må du være 18 år, men noen banker krever at du er mellom 23-25.

  • Fast inntekt

Du må ha en fast inntekt på over 120.000,- NOK i året, for at bankene skal vurdere deg. Dette er for å forsikre seg om at du har betalingsevne til å betale tilbake.

  • Norsk statsborger, eller 1-3 år botid i Norge

Du må være norsk statsborger for å få lov til å søke om refinansieringslån hos norske banker, eller du må ha bodd i Norge i 1-3 år.

  • Adresse i Norge

For at bankene skal kunne vurdere søknaden din er det et krav om at du har folkebokført adresse i Norge.

Hvis du kan huke av det ovenfor er sjansene store for at du skal kunne refinansiere. Det er dessverre fortsatt situasjoner som kan ødelegge for din refinansiering.

Hva annet bør jeg vite?

Hvis du skal søke om refinansiering er det også viktig å huske på din økonomiske situasjon. Om du har ubetalte regninger kan dette være svært negativt for din søknad. Banken ser på det som at du ikke er betalingsdyktig, og at du derfor er en risiko for banken. Hvis du som kunde har betalingsanmerkninger og inkasso liggende over deg, sår det tvil på din evne til å betale tilbake. Så dersom du skal søke refinansiering kan det være lurt å kvitte seg med dette før du søker.

Kanskje er dette grunnen til at du søker refinansiering? Frykt ikke. Det er ikke noe problem, for de aller fleste bankene er klar over det. Avtalen din kan bli litt dårligere på grunn av dette, men det er ingen krise. Bankene står fortsatt klare for å hjelpe deg ut av situasjonen.

Kan jeg være for gammel for å søke?

Ja, det kan du. Noen banker godkjenner kun søknader fra personer under 70 år. Det er rett og slett fordi bankene ser på det som en risiko å ikke få betalt tilbake om kunden skulle få helseproblemer og ikke være i stand til å betale. Langt i fra alle banker har denne regelen, og hver bank tar en vurdering på om de ønsker deg som kunde eller ei. Så hvis du er over 70 år, 18 år eller 45, så kan du søke om å refinansiere.. Og om du skulle trenge refinansiering er det lurt å søke om tilbud hos en sammenligningsside.

Hva er en sammenligningsside?

Dette er en nettside som spesialiserer seg på sammenligning av lån og refinansiering. Disse sidene samarbeider med diverse banker. På denne måten får du som kunde det beste tilbudet og det er den enkleste veien å gå.

Du sender inn søknaden din – de sender den videre til bankene – bankene går over informasjonen din – sender svaret sitt tilbake til sammenligningssiden. Sammenligningstjenesten sender så tilbudene de har mottatt til deg – du klikker deg inn og velger det tilbudet du mener er best.

På denne måten kan du sammenligne og velge det beste tilbudet.